miercuri, 3 iunie 2009

Copiatul

Copiat, plagiat- ultimele trenduri in ale educatiei.
Se poate pt. k "educatorii" permit asta. Nu exista sa nu iti dai seama k elevul copiaza. Doar sa fie peste 50 de persoane intr-o clasa. Nu actul in sine ma intriga, nici macar nu sunt revoltata. Ceea ce mi se pare interesant e comportamentul elevilor cand copiaza.
Majoritatea se fastacesc- te uiti la ei, stii k au surse de inspiratie si nu stiu cum sa le valorifice sau cum sa te induca in eroare.
Elevul care se scarpina in cap: se uita la profesor, zambeste de sub tramvai si.....se scarpina in cap de mama focului: de parca tot ce a invatat zace sub podoaba sa capilara si trebuie eliberat numaidecat!
Elevul care isi roade unghiile: scrie, roade, scrie, roade, privirea i se incetoseaza cand vede profesorul in raza de actiune si.......roade in continuare
Elevul care da din picioare: joc de glezne, joc de gambe parca vrea sa-i faca concurenta lui Ronaldo;
Elevul care se uita pe tavan- asta parca asteapta inspiratia divina, cand te apropii de el isi lungeste gatlejul k o girafa si melceste ochii in tavan;
Elevul care se fataie in banca: ba pe o buca, ba pe alta, nu isi gaseste locul sau i-a intrat copiutza in........
Elevul care mediteaza: la nemurirea sufletului ai zice. Daca te uiti la el, are o privire calda de bou pierdut in spatiu; cum te intorci incepe sa scrie de mama focului; te uiti iar la el, incepe sa contempleze.
Elevul care tuseste: acum cu gripa porcina e mai greu sa ghicesti daca copiaza sau chiar e bolnavior...saracutul...
Eu am fost genul mixt, cate putin din toate, in functie de cat copiam:D

Niciun comentariu: