miercuri, 20 februarie 2008

la metrou

Traim intr-o societate in care fiecare se manifesta diferit. Asta e ok, diversitatea face totul mai interesant- exista diverse tipuri de caractere, felurite portrete psiholigice , culturi diferite etc.
Romanii cu siguranta se deosebesc prin inventivitate, dar in materie de injurii. Asta cu siguranta- romanii sunt cei mai creativi cand vine vorba de imprecatii. A face pe cineva " cu ou si cu otet " e indelitnicirea de baza a unor romani si ingeniozitatea unora depaseste orice limite cu privire la injurii.
De exemplu se poate scrie un dictionar explicativ de argouri si injurii in fiecare zi daca mergi cu metroul in Bucuresti .Zau, unu pe zi- si nu glumesc! Auzi toata paleta de injuraturi- de la sfinti, familie, rude, pana la figurile politice ale tarii. Adica de ce sa zici unei doamne frumos " ma scuzati, va dati va rog din drumul meu?" cand poti mai simplu sa-i zici: da-te fa in mortii m.... k daca nu iti sparg fatza", sau de ce sa zici pardon unei domnisoare cand ai calcat-o ca un tolomac ce esti- mai bine ii zici "fa muisto poate iti f.. una de vezi stele verzi" e mult mai simplu - nu e nevoie de multi neuroni.Nimeni nu vrea sa faca ziua frumoasa altcuiva si dupa principiul "daca moare capra mea, al dracu' sa fiu daca nu moare si a vecinului " asa se intampla si la metrou.
Daca ai pierdut metroul cu sigurantza mai bine sa te racoresi si sa-i zici de toti sfintii unei batranici plecate dupa medicamente sau mai bine te iei de o tanti care isi vede de treaba ei si poate o mai si impingi si o asiguri de marimea coa..... tale k sa nu aiba tupeu sa riposteze!!!
Bineinteles k nu toata lumea e la fel, si nu vreau sa lezez pe nimeni, insa anumite personaje de la metrou sunt de toata jena si sincer nu au ce cauta nici macar intr-o cocina daramite in societate. De altfel isi atarna tot felul de bijuterii si afiseaza tot felul de telefoane, pe cand ei ar trebui sa faca rost de vocabulare noi si sa-si petreaca timpul citind dex-ul.

Niciun comentariu: