luni, 22 septembrie 2008

Weird stuff at school!

Cu siguranta scoala lor e diferita de a noastra. Nu e vorba de curriculum, cred ca la acest capitol suntem cam la fel. E vorba despre alte chestii, de forma sa zicem si nu de continut. So, let-s go straight to number one:
- sistemul claselor e numerotat o data normal si o data in latina, adica ai si secunda si a doua A sa zicem, copii de aceeasi varsta, dar care aleg sa fie la liceu sau la gimnaziu. E cam aceeasi marie, cu alta palarie- ca au cam aceeasi programa.
- profii au specializari mai diferite- gen sport cu limbi straine, geografie cu matematica, geografie cu sport.
-ora e de 45 de minute-thanks God for that!
- examenul final se cheama la ei Maturita, poate ii pregateste pt maturitate cine stie?!
-copiii pot primi minim o nota si maxim 10. aaa? eu abia luam2 note la unele materii. si cum sa pui 10 note?
-toate materiile au la ei si seminarii-adica o parte practica-chimia, biologia chiar si engleza-unde facem conversatie pe diferite subiecte.
- copiii au papuci la scoala. Dap, isi lasa in dulapioarele de pe hol bagajelu si pantofiorii si incalta papucei de casa. Unii au chiar botosi cu blanitza sau botosi de casa. Norocul meu ca nu e obligatoriu pt profi, desi am vazut multe profe care sunt in papuci prin scoala. La noi chestia cu papuci ar fi vazuta cam ca o marlanie, insa cica e mai igienic pt elevi, sa nu inhaleze toti microbii de afara. Lasa sa inspir eu aer de sosete de adolescenti asudati si sa ma abtin din ras cand vad sosete desperecheate la un elev.
- scoala are cantina, asa au majoritatea. Asta e ok, mananca si ei ceva in afara de chipsuri. Dar daca ti se servesc drept felul 2 gogosi cu gem si cacao cu lapte, desert mancare de bebe, suc de mere pt copii cu paiul sau compot de visine in castronel-pe care unii aleg sa il manance in acelasi timp cu pilaful- atunci e mai ciudat putin. Anyway e moca, pot sa dau skip si sa halesc un sandvis ceva.
- avem magic drower-he he! cu licori care te incalzesc......da asta e inside news, nici directorul nu stie!
E interesant totusi sa observi alte obiceiuri, si cine stie ce li se poate parea lor ciudat la noi!

Un comentariu:

Anonim spunea...

:) frumos. Salutari si tie, livia. Succese!